Waarom een pomp uitwisselen?

Er zijn veel redenen waarom een pomp dient uitgewisseld te worden:

Het meest voor de hand liggende antwoord op de vraag "Waarom een pomp uitwisselen?" is, “omdat de oude kapot is!" Dit is natuurlijk terecht de meest voorkomende reden, maar er zijn ook andere sterke argumenten voor pro-actieve pompuitwisseling.
Oude pompen zijn vaak niet langer compatibel met de huidige communicatiesystemen. De nieuwe generatie hoogrendementspompen kunnen nu gebruikt worden in gebouwbeheersystemen (GBS).

Energiebesparende pompen:
Nieuwe hoogrendementspompen kunnen ten opzichte van oude ongeregelde pompen een aanzienlijke energiebesparing betekenen. Een ander belangrijk aspect is ook de verlaging van het risico op pompstoringen of uitval. Als u vermoedt dat de oude werkende pomp binnenkort zou kunnen uitvallen, is het verstandig om nu alvast voor een vervangingspomp te zorgen.

Gewijzigde pompbehoeften:
Veel nieuwe pompen voor HVAC-toepassingen worden monofasig op 230 V aangesloten, oude pompen draaien nog op 380 V en zijn driefasig. Een aanpassing van de elektrische aansluiting zal nodig zijn. In deze gevallen raden wij u aan contact met ons op te nemen, omdat de vervangingsvoorstellen in de Pompenwijzer gebaseerd zijn op de hydraulische prestaties van de bestaande pomp.
Vraag naar een ontbrekende pomp